Elektronika v rukou člověka aneb zabezpečte svůj dům


O existenci zabezpečovacího elektronického systému z Brna se ví již dlouhou dobu. Elektronika chrání náš majetek zejména před nebezpečím požáru a před vniknutím do objektu nezvanými hosty. A právě toto je téma, které zajímá mnohé z vás, co nechtějí ponechat náhodě jejich nemovitý majetek, zejména ve chvíli, kdy dům opouští na delší čas.

vloupání do domu

Odjezd na dovolenou – opouštíte-li váš dům nebo byt na celý týden či čtrnáct dnů a budete se zdržovat od domova relativně velmi daleko, stává se váš příbytek velmi zranitelným. Pokud si vaši nemovitost vytipoval zloděj, který monitoruje váš pohyb a je mu jasné, že cestujete na delší čas mimo domov, přichází pak se svým záměrem vstoupit do vašeho interiéru takříkajíc najisto. Nic mu pak nestojí v cestě a nebrání v tom, aby si odtud odnesl, co chce. Profesionální vykradači domů a bytů pracují organizovaně a nikdy nevstupují do objektu, pokud si nejsou jistí, že v něm někdo nepřespává, ale nikdo z nich si zas nemůže být jistý, s čím se uvnitř setkají.

chycený zloděj

Profesionální zabezpečovací technika – pokud jsou prostory zabezpečeny zařízením, které naprosto spolehlivě informuje o narušení vnitřního prostoru, a navíc pořizuje fotografie nebo natáčí prostředí na videozáznam, a informuje okamžitě policejní složky a zároveň majitele domu, mají zločinci prostě smůlu. Zabezpečovací zařízení nelze ošálit a každý, kdo se pokusí o vloupání, je tu chycen do pasti.

Proto se vyplatí využít moderní zabezpečovací techniky, která zloděje nepříjemně překvapí, zaskočí a většinou odradí od dalších kroků. Vtip totiž spočívá v momentu překvapení, protože žádný zloděj neví, co jej čeká uvnitř, jaké zařízení je tu nainstalováno, koho informuje o narušení prostoru, a jaké to přináší následky. Zloděj si pak není nikdy jistý, za jak dlouho dorazí policie, a tak od dalších záměrů většinou raději upouští a prchá.